kőkúti

2018.11.30. 12:00

Jó matekosok versenyeznek Tatán is

Az ingyenes Kecske Kupa Csapatverseny helyszíneihez Tata is csatlakozott azáltal, hogy a Kőkúti Általános Iskola otthont ad az első két fordulónak, lebonyolítja a versenyt a térségbeli diákok számára.

Kemma.hu

Az ingyenes Kecske Kupa Csapatverseny helyszíneihez Tata is csatlakozott.

Forrás: Beküldött fotó

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány néhány évvel ezelőtt új típusú, a modern digitális világhoz igazodó országos matematika csapatversenyt indított. A verseny sok szempontból különbözik az eddig megszokottaktól, a hagyományostól teljesen eltérő szabályok szerint zajlik, a legújabb technika bevetésével. Népszerűségét mutatja, hogy ötödiktől tizedik évfolyamig rögtön elsőre 118 csapat nevezett a megyéből. A napokban 472 tanuló érkezett a Kőkúti Általános Iskolába, az első pontgyűjtő fordulóra.

Az iskola folyosóin minden piros, fehér, zöld és kék színekben pompázott, mert a négy témakörbe sorolt feladatokat is ilyen színű lapokon kapták a tanulók. Amennyiben a csapat tagjai egy feladatot megoldottak, akkor azt be lehetett mutatni a feladatlappal megegyező színű asztalnál lévő zsűrinek. Itt először a csapat QR-kódját kellett egy tableten levő programmal beolvastatni, majd a megoldást beíratni.

Ha a feladat megoldása helyes volt, zöld jelzést kaptak a következő feladathoz. Hibás megoldás esetén pontlevonás mellett újra próbálkozhattak, de lehetett passzolni is, és sok egyéb szabály tette még izgalmasabbá a játékos vetélkedőt. A kísérők egy kivetítőn már a verseny alatt folyamatosan követhették a csapatok pontszámainak alakulását.

Márciusban lesz még egy pontgyűjtő forduló, az összesítés után a legeredményesebb csapatok a kecskeméti országos döntőre kapnak meghívást.

Az eredményekről, és a további részletekről a mategye.hu-n, a Kecske Kupa menüpontnál lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában