játékkiállítás

2018.11.23. 14:35

Izgalmas műsorokkal várta az apróságokat a Bűbáj játékfolyosó Tatabányán

Duplájára nőtt a játékok iránti kereslet, egy átlagos hétköznapi forgalomhoz képest a Vértes Center szombati programján.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

November 17-én szombaton a vásárlók különleges kedvezményt kaptak: játékkiállítás nyílt a komplexum aulájában. Ez volt a 4. Bűbáj Játékfolyosó. A rendezvény a játékokat hivatott népszerűsíteni, nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is. Tapinthatóak és tesztelhetőek voltak a népszerűbb „elemek”. Legyen szó társasról, plüssről, kártyáról, gyurmákról, kreatív építőjátékról, kisautókról, vagy mágneses építőről.

A legújabb őrület, ami már fiatal korban is terjed, az okosjáték. Erről majd később! A komplexum aulája rövid időn belül megtelt, amihez a színpadi programok is nagyban hozzájárultak. Kártyabűvész, buborékműsor és LED- zsonglőr tette izgalmassá a Vértes Centerbe látogatók délutánját.

A programok zöme interaktív volt, vagyis a közönség soraiból kerültek ki a lelkes játékosok. Két típusú csapatjátékot rendeztek, mindegyik fordulójuk óriási sikert aratott. Az egyiknél például mágneses építőelemek segítségével építhettek tornyot, aminek minden egyes szintemelkedését óriási sóhaj nyugtázta. Persze, előbb-utóbb ledőlt a monstre építmény, aminek robajánál csak a gyermeki kacaj volt hangosabb.

Rengeteg érdekes program várta a gyerekeket (Fotó: H. B. / 24 Óra)

A nyertesek jutalma nem volt más, mint a szervező játékbolt által összeállított ajándékcsomag. Szemlátomást, mindenki jól érezte magát. Többnyire, a téli időszámítás és a korai sötétedés jelezte az idő múlását. Sok szülő alig tudott ellenállni gyermeke kívánságának és a játékokért mélyebben zsebbe nyúlt. Főleg így, karácsony közeledtével.

Okosan is lehet

Nagy kedvencek az okosjátékok, Robokaméleon és társai. A világító szemű „hüllő” különlegessége – műanyag alkatrészein kívül – hogy tapadókorong-vadászat közben előre-hátra irányítható egy program segítségével. Fejlettebb „rokona” Robomancs, a kutya. A játék már magyar-angol nyelvű programmal rendelkezik és így idegen nyelven kapott utasításokat is végrehajt. Keresett volt még a gyík, a kígyó és a dinoszaurusz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában