látványosság

2018.11.08. 14:31

Betoníves kishídon át lehet besétálni a szigetre, ahol új fűszálak is nőnek

Új parkot alakítottak ki a kisbéri kastélyban,amelyhez a Nagy-tó fölött ívelő kishidat felújították.

P. P.

Fotó: P. P./24 Óra

Azt sokan tudják, hogy Kisbéren egyik látványosságát, a ma is álló kastélyt Batthyány Tivadar építtette 1770-ben, de azt már kevesebben, hogy 1830 körül Joseph Klieber bécsi szobrász nagyméretű Neptun-szobrot készített az épület közelében, mert az ma már nem látható. Az alkotást az angolkert egyik látványosságaként a vízesés fölött helyezték el.

Hamarosan újabb látványosságban gyönyörködhetnek a vendégek és a helybéliek egyaránt. Jó ütemben halad egy új park kialakítása a kastélyban, amit a tó kastélytól legtávolabbi partja mögötti szigeten hoznak létre. Oda korábban csak fahídon lehetett átmenni, de néhány napja elkészült az új, boltíves betonátkelő, aminek korlátját fából faragták ki. Létrehozták a virágágyásokat és elvetették a füvet is. Az új pihenőparkot jövőre avatják fel hivatalosan.

A vízfelület hosszabb oldalán ,már létrehozták a Mini-Magyarország makettparkot néhány éve, amit az ideérkező turisták közül is sokan tekintettek már meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában