egészség érdekében

2018.11.25. 07:00

Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet

Sokat tettek az egészségükért azok, akik az elmúlt hétvégén ellátogattak a Közösségi Házba vagy az Arany 17 Rendezvényközpontba.

N. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

A Magyar Vöröskereszt komáromi szervezete „Érezd jól magad a bőrödben” címmel rendezett programokat. A rendezvényen főszerepet kapott a „hősképzés”, aminek köszönhetően bárki elsajátíthatta az újraélesztés fogásait. A szervezők ugyanis előtérbe helyezték az életmentést és az újraélesztést is, hiszen a lakosság nagy része nem tud, vagy fél segítséget nyújtani bajbajutott embertársainak.

– Egy speciális ambu-babán mutatták be az önkénteseink az újraélesztés folyamatát és arra biztatták a résztvevőket, hogy az adott szituációban ne ijedjenek meg, hanem legyen a segítségük természetes – mondta Oláh Gábor.

A térség területi koordinátora hozzátette: emellett számos hasznos információra is szert tehettek az érdeklődők. A rendezvényén masszázs, gyógyítóhenna, termékkóstolás, kínai orvoslás, termékmustra, molekulárishidrogén- terápia és még sok egyéb egészségmegőrzési praktika várta a látogatókat. Kuti Barbara főszervező elmondta, azért volt különleges a rendezvényük, mert nem a betegségekről tartottak előadást, hanem arról, hogyan tudja magát az ember jól érezni a bőrében.

Másnap Egészségnapot rendeztek az Arany 17 Rendezvényközpontban egyebek közt előadással, testösszetétel méréssel, dietetikai tanácsadással, a dohányzás és az alkohol káros hatásait szemléltető bemutatóval, elsősegélynyújtási és újraélesztési bemutatóval, fogyatékosságügyi érzékenyítő programmal, vérnyomás- és vércukorszintméréssel, valamint gyümölcs- és zöldségkóstolással várták az érdeklődőket. A rendezvényen Csapó Dorina többszörös fitneszbajnok is részt vett, aki az egészséges életmód titkaiba vezette be az látogatókat. Csöngei Ildikó, a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője elmondta, hogy a „Minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése Komáromtól Nyergesújfaluig, a Duna mentén” című pályázathoz kapcsolódott ez a rendezvény, hiszen a projekt egyik része volt, hogy ilyen közösségfejlesztő programokat szervezzen a város, amelynek az egészségnap az egyik ilyen építőeleme. A rendezvényhez sokat csatlakoztak és rengeteg felajánlás is érkezett.

Kóstoló is volt

Sokan nem tudják, de a november az egészség hónapja, így ez volt az apropója mindkét komáromi eseménynek. A programokon résztvevők számos hasznos tanáccsal gazdagodtak, emellett több terméket is kipróbálhattak ingyenesen, egyebek közt méregmentes kozmetikumokat, valamint gyógyítóhennát festhettek, amely levendulából és különböző gyógynövényekből készült.

Emellett különböző teákat, turmixokat és magvas termékeket is megkóstolhattak a látogatók. Mindkét rendezvény népszerű volt, így elmondható, hogy a komáromiak tettek az egészségükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában