nemes cél

2018.10.04. 15:42

Rózsaszínbe öltöztették a sárisápi hidat, hogy minél kevesebben haljanak meg mellrákban

Idén is megszervezték a Hídsétát a településen, amellyel a mellrákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet.

W. P.

Sokan sétáltak, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára

Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra

A szervezők a művelődési ház előtt gyülekezőknek feltűzték a rózsaszín szalagot, majd sétára indultak a községben. Útjuk során érintették az Únyi-patak rózsaszín viseletbe öltöztetett hídját is, ahol közös fényképpel állítottak emléket a kezdeményezésnek.

– Örömmel tölt el, hogy a nemes cél érdekében ilyen sokan összegyűltünk – ezekkel a szavakkal fejezte ki köszönetét Szabóné Kurucz Aranka védőnő a séta résztvevőinek.

A köszöntő után felhívta a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen legtöbben csak akkor megyünk el orvoshoz, amikor már jelentkeznek a tünetek. A védőnő rámutatott arra is, hogy hazánkban még mindig a szív- és keringésrendszeri problémák számítanak a vezető halálozási oknak, de a daganatos megbetegedések következtében is évente 30 ezren halnak meg. Szabóné Kurucz Aranka szerint ezért fontos, hogy szűrővizsgálatokon vegyünk részt.

Sokan sétáltak, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára
Fotó: Walczer Patrik/ 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában