gombafesztivál

2018.10.29. 13:22

Egyetlen gombát zártak vitrinbe az agostyáni kiállításon

Egy vitrinben, hét lakat alatt őrizték a gombák atomját, a gyilkos galócát az Agostyáni Gombafesztiválon. Kóstoló is várta a családokat.

Sugár Gabi

83 fajta gombát állítottak ki Agostyánban

Fotó: Sugár Gabi/24 Óra

A tizenhetedik alkalommal megszervezett programsorozatot hagyományosan a Miskolci Gombász Egyesülettel közösen szervezte meg Zsebőkné Hidvégi Éva, a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézményének vezetője.

Nyolcvanhárom fajta gombát állítottak ki a Faluházban. Béres János, gombász egyesület elnöke kalauzolt végig a kiállításon, amelynek anyagát a szombati gombaismereti túrán gyűjtötték össze. A gyilkos galóca lakat alatt volt, de még meg lehetett tekinteni néhány pirossal jelölt, mérgező gombát. Nagy részük azonban ehető volt, illetve védett.

A programhoz kapcsolódóan Varázsgomba címmel rajzversenyt is hirdettek óvodásoknak és iskolásoknak. A nyolcvanöt pályázó mindegyike kapott ajándékot, amelyet Michl József polgármester adott át. A Faluház udvarán kézműves foglalkozás és gombás kóstoló is várta a családokat.

83 fajta gombát állítottak ki Agostyánban (Fotó: Sugár Gabi/24 Óra)

A közelmúltban Tatabányán is szerveztek gombakiállítást, ahol szintén sokat megtudhattak az érdeklődők a kalaposokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában