állásbörze

2018.09.26. 17:11

25 állami vállalat mutatkozott be a Karrier Expón

A megyei kormányhivatal Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében szervezett állásbörzét és információs napot a tatabányai sportcsarnokban. Az expo tájékoztatást nyújtott az álláskeresőknek az aktuális lehetőségekről, képzésekről.

Petrik József

Az idei Karrier Expo kiállítói célcsoportja, a korábban szervezett állásbörzéktől eltérően, amelyen elsősorban a versenyszféra kínálatával ismerkedhettek meg az érdeklődők, most az állami cégek, önkormányzati intézmények, valamint a rend- és honvédelmi szervek állásajánlatait „mutatta be”.

A szakmai rendezvényt – telt ház előtt – dr. Fodor János, a Tatabányai Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. Bevezetőjében elmondta, hogy huszonöt kiállító 62 munkakörben kínál lehetőséget. Ebben a szférában ugyan a szolgálat, a szolgáltatás a „mottó”, ennek dacára, mintegy 1100 álláshelyre lehet jelentkezni.

A tatabányai Karrier Expón sokféle lehetőséggel ismerkedhettek meg a résztvevők

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője szintén a mindennapi szolgálat és a szolgáltatások fontosságáról szólt. Kiemelte, hogy az állásbörzén olyan „csábításoknak” teszik ki magukat a látogatók, amely egyértelműen a további boldogulásokat segítheti.

– Soha sincs késő pótolni a tudást, az életpálya során pedig több korrekció is elképzelhető – emelte ki.

Schmidt Csaba, a megyeszékhely polgármestere kitért arra, hogy a rendszerváltást követően Tatabányán 12 százalékos volt a munkanélküliség, most viszont ott tartunk, hogy országosan – több területen – is munkaerőhiány van.

– Napjainkban a munkáltatók versenyeznek a munkavállalókért – fogalmazott a megyei jogú város vezetője. – Senkinek nem kell tartania az átképzéstől, mert könnyen előfordulhat, hogy a gyermekkori álmok – tűzoltó, rendőr, katona – megvalósulhatnak. Mégpedig helyben. Széles az ajánlat. Keresse és találja meg mindenki a számára legvonzóbb ajánlatot, biztatta a látogatókat a polgármester, miközben sok sikert kívánt a „böngészéshez”.

A tatabányai székhelyű, de régiós működési területű Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. is konkrét képzési és állásajánlatokkal érkezett az expóra.

– Jelenleg ötven autóbuszvezetőt tudnánk azonnal alkalmazni a régiónkban – emelte ki a társaság vezérigazgatója, Németh Tamás. – Emellett autóvillamossági műszerészekre is nagy szükségünk lenne. A kormány folyamatos bérfelzárkóztatási programjának köszönhetően például egy kezdő buszvezetőnek ma már 330 ezer forintos bruttó bért tudunk ajánlani, egy autóvillamossági szerelőnek pedig 1500–1600 forintos órabért...

Gyakornoki program a volánnál

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) buszvezetőknek szánt gyakornoki programja nagy segítség lehet az álláskeresőknek. A C, illetve D kategóriás jogosítvány megszerzését a régiós nagyvállalat finanszírozza úgy, hogy tanulmányi szerződést köt a jelentkezőkkel. Ennek az a kritériuma, hogy a féléves képzés és a sikeres vizsga után a „hallgatók” a KNYKK Zrt.-nél vállaljanak munkát. Emellett a képzés és a program ideje alatt is bért kapnak a jelentkezők. A tanulmányok befejezését követően a munkavállalók fizetésükön túl, béren kívüli juttatásban és cafeteriában is részesülnek. Éves szinten ez elérheti a 200 ezer forintot.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában