nem csak a húszéveseké...

2018.09.24. 20:17

Elkezdődött az Idősek hete Tatán

Hétfőn az egykori Piarista rendház – gyönyörűen felújított – ebédlőjében nyitották meg hivatalosan az Idősek hete városi rendezvényeit.

Petrik J.

A tatai nyugdíjas klub dalköre is fellépett a rendházban

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A sorban az első esemény, a Miénk a színpad elnevezésű előadássorozat volt, ahol a helyi nyugdíjasklubok mutatkoztak be kulturális programjaikkal.

Az esemény előtt már elegánsan öltözött hölgyek és ünneplőben feszítő, korosodó urak foglalták el a széksorokat. A nyitó „gálán” többek között részt vettek a Tatai Városi Nyugdíjas Klub, a Honvéd Bajtársi Klub és a Kertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai is. Zenés, dalos és verses produkciók hangzottak el.

Elsőként a tatai nyugdíjas klub dalköre lépett színre. A kórus repertoárjukból népdalok csendültek fel, illetve a témához illő szavalat hangzott el. Végezetül pedig Tatához és környékéhez köthető nóták hallgathatott a publikum.

A tatai nyugdíjas klub dalköre is fellépett a rendházban
Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Ezt követően Michl József polgármester köszöntötte a szépkorúakat, továbbá valamennyi érdeklődőt. Mi tagadás, az előadóterem nézőtere zsúfolásig megtelt.

A városvezető kiemelte, hogy első alkalommal adott otthont ennek a meghitt rendezvénynek a volt Piarista rendház. Ezután arról szólt, hogy amit az idősekért teszünk, az nem lehet munka. Szüleink, nagyszüleink most kerültek abba a korba, hogy amit az évtizedek alatt szeretetben, tapasztalásban, támogatásban önzetlenül kaptunk tőlük, visszaadjuk... Miközben továbbra is fontos, hogy figyeljünk rájuk, hallgassuk meg életbölcsességükre alapozott hasznos tanácsaikat...

A köszöntőt követően a kertvárosi nyugdíjasok hangulatos műsora következett.

A hét programjai

Kedden 14 órától dr. Rabár Ferenc muzeológus tart előadást A két város élete és egyesítése címmel. Szerdán 10 órától a tatai óvodások adnak műsort a városban működő idős- és szociális otthonokban. 14 órától Nemes János katona-író tart előadást a művelődési házban. Csütörtökön 16 órától Pitti Katalin operaénekes tart előadást a Piarista rendházban. Pénteken délután 4 órától a művelődési házban borkóstolással egybekötött állófogadással zárul a hét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában