pedagógusok

2018.08.30. 05:10

Életpályamodellt dolgoznak ki az intézményvezetőknek

Szakmai tanévnyitó konferenciát szervezett az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja Tatabányán, A Vértes Agorájában.

S. G.

A fórumon az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága, az Oktatási Hivatal, a Klebersberg Központ és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetői számoltak be a következő tanév várható eseményeiről. Jelentős változásra nem számíthatnak a pedagógusok – tudtuk meg dr. Gloviczki Zoltántól, az Oktatási Hivatal elnökétől.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte: a versenyképességünk nagymértékben köszönhető az oktatási rendszerünknek. Beszámolt az oktatást érintő nagyobb beruházásokról, s elmondta, hogy folyamatban van az államilag támogatott felsőoktatási rendszer kiépítése is.

A szakmai fórumon szó volt az intézményvezetői életpályamodellről és a pályára visszatérők ösztöndíjrendszerének kidolgozásáról. Szakmai csoport alkotta meg a Nemzeti Alaptanterv koncepcióját; az anyag őszre elkészül, s remélhetőleg széleskörű társadalmi vita alakul majd ki róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában