rangos elismerés

2018.08.17. 20:26

Állami kitüntetést kaptak a megye kiválóságai

Állami kitüntetéseket adtak át augusztus 17-én, pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

kemma.hu/MTI

Ünnepi beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelte: augusztus 20-a a magyar nemzet, a magyar állam legfontosabb ünnepe, „múltunk, jelenünk és jövőnk összekötő eleme, amely egyesít magában mindent, amit ma magyarnak nevezhetünk”. Szavai szerint a kitüntetettek tehetségükkel, szorgalmukkal és akaratukkal hozzájárultak Szent István alkotásának kiteljesítéséhez, gyarapításához.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kitüntetésekkel nagyszerű teljesítményért, sok évtizedes elkötelezett munkáért, a nemzeti közösség kitartó szolgálatáért mondanak köszönetet. A díjazottak sokféle tudással, tapasztalattal, teljesítménnyel járultak hozzá a nemzet fennmaradásához, ugyanakkor ezek mögött „hasonló elkötelezettség, alázat, felelősségvállalás, munka és szeretet áll” – tette hozzá.

Komárom-Esztergom megyéből Kovács Miklós,a Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatója, a Komárom-Esztergom Megye Közoktatásáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke Magyar Arany Érdemkeresztet, Lőrinczy Margit, a tatabányai József Attila Általános Iskola, valamint a tatabányai Bárdos László Gimnázium nyugalmazott énektanára, karvezetője és Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai igazgatója, Tatabánya díszpolgára pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át.

(Borítókép: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában