állati kaland

2018.06.04. 10:57

Medvéket látogattak az óvodások

A piliscsévi óvodások tartalmas kirándulás keretében látogatták meg a napokban Pincefalut és a Veresegyházi Medveotthont.

Walczer Patrik

A piliscsévi gyerekek nagyon jól érezték magukat a Veresegyházi medveotthonban

A jó idő beköszöntével a piliscsévi óvónők tartalmas programokat szerveztek a község óvodásainak. A középső csoport gyermekei és az óvodapedagógusok autóbuszra ültek és meg sem álltak a Pest megyei Veresegyházig, ahol meglátogatták Közép-Európa egyetlen medvemenhelyét. Az 1998-ban nyílt Veresegyházi Medveotthon három és fél hektárnyi kifutóján háborítatlanul élnek barnamedvék, amelyeknek látványa teljesen lenyűgözte a kicsiket. Az állatok megtekintése után a környező játszóteret vették birtokba a gyermekek, majd piknikkel zárták a kirándulást.

A piliscsévi gyerekek nagyon jól érezték magukat a Veresegyházi medveotthonban

A kis- és nagycsoportosok lakóhelyük környezetét fedezték fel, ugyanis szüleikkel együtt a Pincefaluba látogathattak el. A gyermekek között voltak, akik rollerrel, kismotorral és futóbiciklivel tették meg az óvoda és a Pincefalu közötti utat.

A pihenőhelyhez érve a szülők plédeket terítettek a fűre, majd az elemózsia elfogyasztása után előkerültek az otthonról hozott játékok is. A gyermekek ezen kívül kipróbálhatták a színesre festett konzervdoboz-céllövöldét, a lepedős labda-egyensúlyozást, szüleikkel pedig kötélhúzó versenyben vettek részt.

Kora délután indultak vissza együtt a faluba, a gyerekek és szüleik egyaránt kellemesen elfáradtak a mozgalmas program után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában