liturgia

2018.06.01. 17:27

Gyógynövényekkel ismerkedhettek Kesztölcön

Az egykori pálos kolostor helyén gyógynövények borítják a vidéket, és ezt a helyiek meg is mutatják vendégeiknek szívesen.

W. P.

Pálos gyógynövénynapot és pikniket rendeztek a két éve felszentelt Pálos Gyógynövénykertben. Az ünnepi szentmise előtt Nyírő András, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke és a Kesztölci Borklub elnökségi tagja köszöntötte a vendégeket. Örömmel tapasztalta, hogy a kirándulók is gyakran megcsodálják a növényeket.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a testi és lelki egészségünk összefüggéséről, a helyi közösségek és a hagyományőrzés fontosságáról beszélt. A szentmisét Csóka János pálos tartományfőnök celebrálta, amelyen a kesztölci eseményt a lélek és a természet találkozójának nevezte.

A liturgia után a kertben folytatódott a program, ahol Csík-Nagy Mariann gyógynövényszakértő vezette be a növények világába az érdeklődőket. Az egykori pálos kolostor helyén fekvő vegetációban egyaránt megtaláltuk az éppen virágzó zsályát, valamint az illatos, színes kakukkfű bokrokat is. A programot közös piknikkel zárták, amelyen helyi levendulából és zsályából készült szörpöt kínáltak a vendégeknek.

Címkék#Kesztölc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában