lakatos béla

2018.06.30. 17:01

Ács polgármestere újra belengette a lemondását – itt az oka

Lakatos Béla, Ács polgármestere a minap még arról beszélt, hogy visszatér, most viszont azért hívott össze rendkívüli testületi ülést, hogy lemondjon a képviselőkkel együtt. Két nappal későbbre pedig közmeghallgatást hirdetett meg.

Sz. A.

Lakatos Béla, Ács polgármestere egy nap leforgása alatt előbb azt jelentette be, hogy nem futamodik meg, majd azt, hogy lemond tisztségéről. Az április választások óta forrongó közhangulatra reagálva szombaton reggel a Facebook-oldalán jelentette be, hogy rendkívüli ülést hív össze július 3-ra , hogy ő és a testület is lemondjon mandátumáról. Néhány órával korábban július 5-re hívott össze egy közmeghallgatást.

Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, egy húsz-harminc fős csapat aláírások gyűjtésébe kezdett, hogy a testület határolódjon el a többször sem megfelelően viselkedő városvezetőtől, ő pedig tartsa be az elbukott országgyűlési választás után tett „ígéretét”, és mondjon le. Lakatos Bélának a képviselők májusban mentőövet dobtak: ha visszafogja magát, és pszichiáterrel kezelteti nem elfogadható viselkedését, maradhat tisztségében. A május végi parázs hangulatú, testületi ülésnek indult, majd lakossági fórummá alakult találkozón Lakatos Béla polgármester nem vett részt, az ott elhangzottak szerint táppénzre ment. A jelenlévők azonban így sem kímélték sem őt, sem a megjelent testületi tagokat. A városvezető június közepén aztán a Youtube-on jelentette be visszatérést. Most pedig azt, hogy mégis le akar mondani.

Mint szombat reggeli Facebook-posztjában írta, szerinte „fortélyos félelem igazgat” ma Magyarországon, de neki most már se kedve, se ereje nincs ahhoz, hogy Ácson tovább harcoljon a hazugságokkal és mocskolódásokkal, azokkal, „akik nem bírják elviselni hogy egy olyan cigány ember vezeti a települést, aki nem tesz különbséget ember és ember között”. A gyűlölködések miatt keddre rendkívüli ülést hív össze, írta szombat reggeli posztjában, kiemelve, hogy azt fogja kérni, hogy a testület is álljon fel és legyen új választás. Hozzátette: ő nem indul újra, mert nem akar a Fidesz regnálása alatt várost vezetni. Időközben azonban az említett posztot törölte.

Néhány órával korábban egy másik posztban közmeghallgatásra hívta az ácsiakat csütörtökre (vagyis két nappal a most meghirdetett rendkívüli testületi ülés utánra). Mint írta, minden, a személyét és a települést érintő kérdésre válaszol majd ott, nem hajlandó megfutamodni, és hogy eltávolításával „a szegény embereknek a jogai és az egyenlő bánásmód megszűnne Ácson”.

Címkék#Ács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában