egyházi élet

2018.05.07. 17:08

Megtartották a Mária-búcsút Péliföldszentkereszten

A hagyományos Mária-búcsút a hétvégén tartották Péliföldszentkereszten. Hívők, zarándokok, plébániai közösségek, kirándulók sokasága kereste fel a kegyhelyet.

F. K.

A szombati nyitónapon az irgalmasság órája után, Baji János szalézi szerzetes gyémántmiséjén Havasi József, a rend korábbi magyarországi tartományfőnöke prédikált. Este a kegytemplomban nagy sikert aratott Völner Eszter (ének) és Tálos Vivien (zongora) koncertje. Látványos volt a Fényszínház multimédiás lézershow-ja, amelyet Édesanya címmel mutatott be a társulat. A csoport öt évvel ezelőtt alakult, azt az űrt próbálja betölteni, amelyet a Planetáriumban megszűnt Lézerszínház hagyott maga után.

Vasárnap már reggel nyolc órakor elindult az első kisvonat a szomszédos Nyergesújfaluról Péliföldszentkeresztre. A célállomáson fél órával később Havasi József mutatott be szentmisét a zarándokoknak. A SZÁMALK Szalézi Szakgimnázium festőművészetet tanuló diákjainak autentikus technikával készült ikonjaiból nyílt meg tárlat.

Többen rácsodálkoztak a templom árnyékában kialakított korszerű kis focipályára. A ringispilek, hinták a megszokott helyüknél egy kicsit odébb forogtak, lengtek, az árusok is új helyet kaptak. A közös imát, gyóntatást követően P. Ábrahám Béla SDB szalézi tartományfőnök mondott szentbeszédet a Lourdes-i barlangnál megtartott nagymisén.

Délután litániát tartottak a kegytemplomban, szabadtéri koncertekre hívták az érdeklődőket a Mama Celestina büféhez, a családokat kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, társasjátékok is várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában