tisztség

2018.05.15. 19:23

Ismét Dávid Ilonát választották a vasutas nyugdíjpénztár elnökévé

A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár május 15-i küldöttközgyűlésén Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. dunaalmási származású elnök-vezérigazgatóját újabb öt évre megválasztották az igazgatótanács elnökének. A tisztséget 2023. május 31-ig töltheti be.

kemma.hu

Dávid Ilona

Forrás: MW

A több mint 30 ezer tagot képviselő közgyűlés az igazgatótanácsi és az ellenőrző bizottsági tagok megválasztása mellett elfogadta a 2017. évi beszámolót és jóváhagyta a következő hároméves pénzügyi tervet is.

A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Nyugdíjpénztárt 1995 októberében alapították annak érdekében, hogy segítsék a nyugállományba vonuló vasutas munkavállalókat és családtagjaikat. Jelenleg mintegy 30 ezer tagja van (nem csak vasutasok), és közel 180 munkáltatóval áll kapcsolatban. A nyugdíjpénztár tagdíjakból származó bevétele 2017-ben elérte a 3,9 milliárd forintot, ami jelentősen meghaladta a tervezett mértéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában