voks 2018

2018.04.09. 00:09

Óriási győzelmet aratott Czunyiné dr. Bertalan Judit, de nem csak ő örülhet a megye fideszesei közül

Nyilvánosságra hozták az április 8-i választás előzetes eredményeit. Komárom-Esztergom megye három szavazókerületében nagy győzelmek, javítások és nagy bukások születtek.

Kemma.hu

Nagy arányú feldolgozottságnál kijelenthető: újabb 4 évre Bencsik Jánosnak (1. választókerület), dr. Völner Pálnak (2. választókerület) és Czunyiné dr. Bertalan Juditnak szavaztak bizalmat a választók. Részletes választási eredmények megyei választókerületenként ITT érhetőek el az összes egyéni jelölt eredményeivel.

A legtöbb változás a jelöltek tekintetében a tatabányai választókerületben volt 2014 és 2018 között. Akkor Lukács Zoltán a baloldali összefogás jelöltje volt, most Fekete Miklós indult az MSZP-Párbeszéd színeiben, a jobbikos Vágó Sebestyén helyett Boda Bánk László, az LMP-s Gutai Zsolt helyett Körtvélyfáy Menyhért, hogy csak a nagyobb pártokat említsük. 84 százalékos feldolgozottságnál máris kijelenthető, hogy Bencsik vitte a körzetet, Lukács csaknem 32 százalékos támogatottsága Fekete idejére 30 százalék alá csökkent. A jobbikos jelölt viszont jobb eredményt ért el, mint elődje négy éve, de így sem érte el a 20 százalékot. Az LMP nagyjából a négy évvel ezelőtti szavazati arányt hozta, négy százalék körülit.

Az esztergomi, kettes számú választókerületben 94 százalékos feldolgozottságnál azt is lehet látni, hogy dr. Völner Pál támogatottsága nem csökkent, a jobbikos Nunkovics Tiboré viszont sokat nőtt, a legtöbbet viszont Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció) veszítette: mintegy 8 ezer szavazattal kapott kevesebbet, mint négy éve ugyanebben a körzetben.

– Ez az eredmény is azt mutatta, hogy az emberek éltek a választási lehetőségükkel. Magas részvételi arány mellett alakult ki a végeredmény, amely díjazta a kormányzat elmúlt időszakban végzett tevékenységét. Örülök, hogy az itt élő emberek úgy látják, hogy az általunk végzett munka előreviszi az országot – fogalmazott dr. Völner Pál a győzelem kapcsán, majd kihívóiról is szót ejtett.

– Az ellenzéki szavazatok szám szerint megvoltak, a Jobbik és a baloldal küzdelméről szólt ez a választási időszak. Úgy tűnt, mintha a baloldal önmaga sírját ásta volna, valószínűleg ennek esett áldozatul Vadai Ágnes is – vélte a képviselő, majd hozzátette: továbbra is mind a 83 ezer választópolgár képviselőjének tekinti magát, és mindenkit egyformán akar képviselni a jövőben.

A komáromi, 3. választókerület nagy nyertese Czunyiné dr. Bertalan Judit 99 százalékos feldolgozottságnál, és nem csak azért, mert vitte a körzetet, hanem azért is, ahogy. 2014-es, 41 százalékos győzelméhez képest az idén több, mint 50 százalékát kapta meg a voksoknak. Négy éve a baloldali összefogás jelöltje, Székely Antal kis híján 25 százalékot ért el, az MSZP-Párbeszédes Sólyom Jöran most ehhez képest sokkal rosszabb eredményt ért el: felére csökkent a kapott voksok száma a baloldali jelöltre. A jobbikos Szabó Mihály 2014-es harmadik helyes eredményét viszont két szempontból is javította Tóth Endre: a párt jelöltje lett a legerősebb ellenzéki jelölt és a második legtöbb voksot kapta: több mint 26 százalékot kapott. A komáromi körzet nagy vesztese még Lakatos Béla, aki Ács polgármestereként akkora kudarcként értékelte azt, amit elért a választáson a Momentum színeiben, hogy a városvezetésről is lemond.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nagyon szépen köszöni a bizalmat, megtisztelő feladat lesz tovább szolgálnia a térséget, és hihetetlen erőt ad neki ez a támogatottság.

– Csúnya, néha méltatlan kampányon vagyunk túl, de megérte ezért a támogatottságért – tette hozzá.

Részletes választási eredmények megyei választókerületenként ITT érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában