választás

2018.04.08. 20:04

Kampánycsendet sértettek Oroszlányban

A Komáromi Választókerületi Bizottság szerint rongálás és kampánycsendértés történt az oroszlányi, 9-es szavazókör előtt.

Kemma.hu

Czunyiné dr. Bertalan Judit (Fidesz-KDNP) képviselő-jelölt jelezte a a komáromi választókerület választási bizottságánál napközben, hogy az oroszlányi és komáromi szavazóköröknél ismeretlen tettesek a Demokratikus Koalíciót népszerűsítő tiltott kampánytevékenységet folytattak, vagyis a járdákra festették fel a pártlogót és a párt sorszámát (DK3) a szavazólapról.

A komáromi OEVB kivizsgálta az esetet, amelynek kulcsfontosságú pontja volt, hogy éjfél előtt vagy után kerültek-e a szavazókörök 150 méteres környezetébe a felfestések. Ezen múlik ugyanis a kampánycsend-sértés ténye. Mint megtudtuk, Komáromban bizonyítottság hiányában nem állapítottak be kampánycsend-sértést, az oroszlányi 9. szavazókör esetében azonban igen.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtt határozatuk szerint rongálás vétségét és kampánycsend-sértést követett el ismeretlen tettes. Az itteni esettel kapcsolatban két szavazó (az első és az egyik első) is megerősítette, hogy éjszaka festették fel a logókat a járdára, és azok szerintük éjfél előtt nem voltak láthatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában