könnyebb indulás

2018.03.26. 08:59

Ilyen támogatások járnak a pályakezdőknek

A projekt nemcsak az indulást, de a munkatapasztalat-szerzést is támogatja. Esztergomban tartottak tájékoztatót a fiataloknak.

N. Zs.

Az érdeklődők hasznos információkhoz jutottak a pályakezdőknek járó támogatásokról

Fotó: N. Zs.

Minden 25 év alatti fiatal, az iskola befejezése után képzési, támogatási lehetőséghez jut. A pályakezdőknek kialakított gyakorlati programot pénteken Esztergomban, a Balassa-iskolában mutatták be.

Az érdeklődők hasznos információkhoz jutottak a pályakezdőknek járó támogatásokról
Fotós: N. Zs.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára rendkívül fontos a fiatalok képzése, életpályára állítása, a most bemutatott, beindított projekt maximális kihasználtsága, melyet a jelenlegi ciklusokban kialakított szakképzési centrumok szerveztek.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló projekt célja, hogy a 25 év alatti szakképzett fiatalok gyakornoki foglalkoztatásának támogatásával a pályakezdők munkához jussanak.

A projekt emellett támogatja a munkatapasztalat szerzését legalább kilenc hónapig bértámogatással és minimum 4,5 hónapig továbbfoglalkoztatással. Az egy főre jutó munkabér-támogatás a mindenkori garantált bérminimum összege és a munkabér a továbbfoglalkoztatási időszak alatt sem csökkenhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában