felújítás

2018.03.14. 07:12

Szomorra költözik félig a gyermelyi hivatal

Hamarosan megkezdődik a gyermelyi községháza felújítása. A TOP-os pályázaton nyert forrásból az épület energetikai felújítása mellett új közösségi teret alakítanak ki a volt orvosi rendelő helyén.

V. T.

Kóksai Rita gyermelyi polgármester

A nettó 133 millió forintos beruházás költségeinek csaknem felét az önkormányzat állja – tudtuk meg Kókai Rita gyermelyi polgármestertől. A hivatal egy része átmenetileg Szomorra költözik, másik része a Coop áruház melletti épületbe: az ügyfelek a szeptemberig tartó munkálatok alatt zavartalanul intézhetik ügyes-bajos dolgaikat.

A polgármester szerint Gyermelyen elsődleges szempont az ügyfélcentrikusság. A félfogadást ezért úgy tervezték, hogy a földszinten lesz az ügyintézés. Ugyancsak itt alakítanak ki olyan megosztható közösségi teret a régi orvosi rendelő helyén, ahol a civil szervezetek, helyi kulturális csoportok akár hétvégén is megtarthatják rendezvényeiket, összejöveteleiket. A munkaterületet március 19-én adják át a felújítást végző cégnek. Az önkormányzat és a posta megállapodásának köszönhetően hamarosan megújul a postahivatal is. Még az idén új parkolókat alakítanak ki a katolikus templom környékén is.

Már most készülnek a Fő tér felújítására: ennek munkálatai jövőre kezdődnek ugyan, de a faluközpont környezetében. Ezzel nemcsak szebb lesz a térség, hanem sok szabadtéri rendezvényt is méltó körülmények között bonyolíthatnak majd le.

Címkék#Gyermely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában