neked munka, nekem álom

2018.03.20. 13:43

Megható: árva kutyák között váltották valóra a fogyatékkal élő István álmát

A baji Czaga István is részt vehet a Neked munka, nekem álom programban. A megható kezdeményezés részeként kedden a Tappancsban dolgozott a fiatalember.

P. J.

Czaga István álma a tappancsos kutyák között vált valóra

Fotó: Dallos István/24 Óra

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program Tatabányán is lehetőséget adott arra, hogy fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek kipróbálhassák magukat különböző munkahelyeken, így segítve az integrációt. A 26 éves, baji Czaga István a tatai szociális alapellátó fogyatékos napköziotthonába jár, és kedden nem akárhol válthatta valóra az álmát. Megható volt látni, ahogy simogatni kezdte a négylábúakat.

Szűkebb hazánkban egyébként húsz fiatalból választották ki azt a szerencsés tízet, akik most álmaik megvalósításhoz segítséget kaptak.

– Nagyon szeretem az állatokat, van saját kutyám is, Szuzi. Kiskorom óta készülök arra, hogy megnézzem egy ilyen állatmenhelyen, mint a Tappancs, miként foglalkoznak az elhagyott, kidobott kutyusokkal – árulta el, mielőtt Zsigáné Marosi Éva állatvédő körbevezette őt az állatotthonban.

Czaga István álma a tappancsos kutyák között vált valóra
Fotós: Dallos István/24 Óra

Országossá nőtte ki magát a kezdeményezés

Kedd reggel egyébként a kormányhivatal épületében gyülekeztek azoknak a cégeknek a képviselői, akik felajánlották, hogy legalább egy alkalomra „vendégül látnak” hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy telephelyükön, műhelyükben óvodájukban, cukrászdájukban, kertészetükben megismertessék, bemutassák a fogyatékkal élő érdeklődőknek mivel is foglalkoznak. A „Duo Day – Neked munka, nekem álom” az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinációja mellett valósult meg. Az idén a kezdeményezés már országos méretű. A Salva Vita Alapítvány partnereivel, így a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel szervezte meg a különböző helyszíneken ezt a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában