akadálypálya

2018.02.19. 21:26

Elképesztő: megszámolták az M1-es kátyúit Győr és Budapest között

A Kisalföld egyik olvasója nem töltötte haszontalanul az időt az M1-es aszfaltján suhanva: útközben megszámolta az úthibákat, és döbbenetes eredményt kapott.

kemma.hu

Kátyúznak az M1-esen

Forrás: Shutterstock

„Felháborítónak tartom hogy ilyen magas útdíjak mellett lassan járhatatlanná válik a Győr-Budapest, Budapest-Győr M1-es autópálya szakasz. Győrtől Pestig 163 db (azaz százhatvanhárom) nagyméretű kátyú, s mellette több kisebb kátyú és ez még nem minden, mert egyéb úthibák is színesítik az utazást.”

Így kezdődik az a levél, amelyet a Kisalföld egy olvasója küldött a portálnak, és amelyben elégedetlenségének ad hangot, amiért az ország legnagyobb forgalmú útján balesetveszélyes a közlekedés a kátyúk miatt.

A Kisalföld megkereste a közútkezelőt is, akik válaszukban kifejtették: alig több mint húsz év alatt megnégyszereződött az M1-es forgalma, az 1995-ös 20 ezres napi forgalommal szemben ma már 80 ezer autós használja az autópályát, ez a szám ráadásul fele-fele arányban oszlik meg a személy- és a teherforgalom között.

A Magyar Közút válaszában úgy fogalmaz: kiemelten foglalkoznak az M1-es állapotával, de „sajnos a téli időjárás kedvez az újabb burkolathibák kialakulásának, a víz a burkolatba bejutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozásának köszönhetően újabb hibát eredményez.” Azt azonban ők is elismerik: a hosszútávú megoldás az autópálya kétszer háromsávossá bővítése, amelynek előkészületeit már megkezdték a szakemberek.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában