Az év dunai szigete 2017

2017.12.17. 11:30

Ön szerint is a Prímás-sziget a Duna legszebbje? Akkor szavazzon rá!

December 31-ig lehet szavazni a Dunai Szigetek blogon a 2017-es év dunai szigetére.

kemma.hu

A Prímás-sziget a Bazilika kupolájából

Fotó: dunaiszigetek.blogspot.hu/Szávoszt-Vass Dániel

A blog által immár ötödik alkalommal meghirdetett szavazás fő célja, hogy jobban megismerhessük a Duna-völgy eldugott, de annál érdekesebb szegleteit. Az idei évben az 1965-ös árvíz kapcsán is ismert Prímás-szigetre is lehet voksolni.

Egyik csücske, amelyik közvetlenül a vár tövében végződik el városias képet mutat hidakkal, rendezett parkokkal és félkész betonépítményekkel, míg a Tát felé elvégződő nyúlvány már külterület, ártéri ősrengetegbe megy át. Erről a 2,7 km hosszú szigetről indul a Párkányba átívelő Mária Valéria híd. Eredetileg két részből állt, nevét az esztergomi érseki címről kapta, írja a blog a szigetről szóló rövid ismertetőjében.

A Prímás-sziget a Bazilika kupolájából
Fotó: dunaiszigetek.blogspot.hu/Szávoszt-Vass Dániel

Szavazni december 31-ig lehet. A Prímás-szigetnek két riválisa van a voksoláson: a Csallóköz és és a Galambóc várával szemben található Babakáj-szikla. Az esztergomi sziget lemaradása körülbelül 150 szavazat, ezen még az év végéig lehet változtatni.

A Prímás-sziget egyébként nem az első esztergomi győztes lenne a szavazáson: 2014-ben a Helemba-sziget nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában