jubileum

2017.09.27. 17:40

Harminc éve nyitotta meg kapuit a tatai diákotthon

A gyermekekben szunnyadó tehetséget immáron harminc esztendeje nagy türelemmel és odaadással igyekszik a felszínre hozni a – közismert nevén – tatai diákotthon. Az intézmény, 1987-ben történt alapítása óta az akadályozott, elesett gyermekek igazi mentsvára, amely több mintegy emberöltő óta fényesíti az itt diákoskodó fiatalokban szunnyadó talentumot.

Petrik József

Fotó: Puskás Alexa

A teljes nevén Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium harminc éve nyitotta meg kapuit az első tanulók előtt. Erre a kerek évforduló emlékeztek szerdán az intézmény egykori és mai diákjai, pedagógusai, munkatársai a szülőkkel együtt. Az ünnepi eseménynek a Magyary Zoltán Művelődési Központ színházterme adott otthont, amely szinte zsúfolásig megtelt. A rendezvényen többek között részt vett Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Michl József, a város polgármestere is.

Elsőként Szőke Éva, az intézmény vezetője lépett a mikrofon elé. Mint mondta: „nekünk egykor és ma is az a hivatásunk, hogy a nálunk nevelődő fiatalok sorsukat jobbá tegyük. Nem véletlen, hogy az intézményük országos autista bázissá vált.”

Bencsik János fantasztikusnak nevezete az itt pallérozódó lányokat és fiúkat. Kiemelte, hogy maga is dolgozott hasonló területen, ezért pontosan tudja, mennyire fontos, hogy a gyerekek itt megélhetik mindazt, amiben tehetségesek.

Michl József polgármester beszédéből megtudtuk, hogy ő is tevékenykedett ebben az intézetben, amelyben olyan kollégákat ismerhetett meg, akikkel élmény volt együtt dolgozni.

A gyerekek is színpadra léptek az ünnepi előadás keretében. Először a kömlődi tagintézmény tanulói lepték meg a publikumot színvonalas, zenés-dalos produkciójukkal. Őket az egyik tatai autista csoport táncos bemutatója követte a pódiumon.

A háromnapos rendezvénysorozat csütörtökön gyermekfesztivállal, valamint a nyugdíjas és öregdiák találkozóval folytatódik, pénteken pedig sportrendezvényekkel zárul a 30 éves születésnapi ünnepség.

További részletek a csütörtöki 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában