ügyészség

2018.04.19. 08:48

A teherkocsi alá szorult az utas, a sofőr felelhet a haláláért

Öt évet is kaphat az a sofőr, akinek egyik utasa életét veszítette egy közlekedési balesetben.

Kemma.hu

Öt évet is kaphat az a sofőr, akinek egyik utasa életét veszítette egy közlekedési balesetben.

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal egy férfival szemben. A vádlott által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott által vezetett teherkocsiban 2017. januárjában az első üléssoron két utas, míg a hátsó, mindössze egy csavarral rögzített és biztonsági övvel fel nem szerelt üléssoron még egy ember utazott Kocs felől Dad irányába. A sofőr a síkos úton az egyik jobbra ívelő kanyarban a sebességet nem az út vonalvezetésének és az időjárási körülményeknek megfelelően választotta meg, ezért a tehergépkocsi megcsúszott, balra perdülve áttért a szemközti forgalmi sávba, majd a partoldalnak ütközött, és felborult.

A baleset során a jármű jobb oldalán kitörtek, illetve kinyíltak az ablakok, amelyen a hátul utazó ember kiesett, és a felborult jármű alá szorulva a helyszínen életét vesztette.

Dr. Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában