húsklopfoló

2018.06.18. 17:17

Durva részletek derültek ki a tatai gyerekfojtogató családról: molesztálás, behazudott agyműtét...

A tatai anyának, akit azzal vádolnak, hogy saját apjával akarta megöletni a kislányát, arra is volt válasza, hogy miért volt nála húsklopfoló azon a bizonyos napon.

G. D. V.

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Molesztálhatta fiatal korában lányát az a férfi, akit unokája megölésére akart rávenni lánya. Legalábbis a hétfői tárgyaláson ezt állította a nő. Mint azt korábban megírtuk K-né Mónika a vád szerint tavaly leitatta saját apját, majd rá akarta venni, hogy fojtsa meg az asszony kisebbik lányát, mondván, az nem az övé. A Tatabányai Törvényszék hétfőn tartották az ügy első tárgyalási napját ahol a két vádlottat, az anyát és a nagypapát hallgatták meg. Az anya vallomása szerint apja sosem szerette őt, fiút akart és ezért nem is tekintette gyermekének. Viszont állítása szerint 16 évesen megpróbálta megerőszakolni.

Azt is elmondta, hogy apja alkoholproblémái miatt többször is mentőt és rendőrt kellett hívni rá. Cselekedetei nem voltak beszámíthatóak, családja tartott tőle. Ezért végül Mónika 2015-ben elintézte, hogy apja bekerüljön Síkvölgyre, a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézménybe. A férfi azóta is ott él, cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll.

Ennek ellenére Mónika mégis találkozót beszélt meg apjával, ahova kisebbik lányát is magával vitte. Elmondása szerint azért, hogy elkérje egy kályhás elérhetőségét tőle. A bíró kérdésére, hogy ebben miért az apja segítségét kérte, azt felelte, mert adni akart neki még egy esélyt. Az anya egyébként már korábban is állt bíróság előtt, 2014 augusztusában csalás vétsége miatt 1 év fogház büntetést kapott, amit 2 évre felfüggesztettek. A 35 éves nő 8 általánost végzett, bolti eladó tanulmányait abbahagyta. Jelenleg veszélyeztetett terhesként dolgozik. Ügyvédjétől megtudtuk férje és édesanyja kitart az asszony mellett és mindenben támogatják. A tárgyalásra is elkísérték.

– Védencem vallomása áll az apja vallomása ellen. Jelenleg semmilyen más bizonyíték nem támasztja alá a vádakat – mondta az ügyvéd, aki szerint a következő tárgyaláson a szakértői vélemények, köztük a pszichológusé fognak dönteni. A gyámügynél sem merült fel olyan bizonyíték, vagy korábbi eset, ami alátámasztaná a vádakat – szögezte le a védő.

Arra a kérdésünkre, hogy az anya hogyan fogadta az apja vádait azt felelte,hogy teljesen megdöbbent. Nem számított rá, hogy a férfi őt teszi meg bűnbaknak. Arra viszont, hogy a nő miért nem kiabált segítségért, vagy tartotta ott a férfit a rendőrök kiérkezéséig azt felelte, hogy erre is majd a szakértői vallomások adnak választ.

A nagypapa ügyvédje szerint a nő tisztában volt azzal, hogy az alkoholista férfi könnyen befolyásolható. Egy korábbi esetben az akkor is ittas apját rávette, hogy vegyen fel áruhitelt. Mónika ezt is tagadta, szerinte pont az apja ragaszkodott ahhoz, hogy megvehesse neki a laptopot. A nagyapa egyébként a bíróságon nem tett vallomást, ám elismerte bűnösségét. Korábban már elismerte, hogy elkezdte fojtogatni unokáját. Ám szerinte ezt lánya többszöri kérésére tette, miután az leitatta őt.

A bíróságon azt is megtudtuk, hogy a fojtogatott kislány többször is betegeskedett, és lassabban fejlődött társainál. Az anya attól félt, hogy egy ismerősük gyermekéhez hasonlóan az ő kisebbik lányának is agydaganata van és meg fog halni. Fel akarta vinni a fővárosi Heim Pál kórházba kivizsgálásra, ám ez végül elmaradt. Ismerőseinek mégis azt mondta, hogy megműtötték, és attól lett véraláfutásos az arca.

A bírónak azt állította, hogy nem akarta beismerni, hogy a nagyapa bántotta a kicsit, hiszen mégiscsak az apja. Az is kiderült, hogy a történtek reggelén nagyobbik lányát a húgáéknál hagyta, azzal, hogy a kisebbiket orvoshoz kell vinnie. Indulás előtt a táskájába tett egy húsklopfolót és egy 30 centi pengéjű kést. A bíró kérdésére elmondta, hogy késő délután egy ismerősükkel találkozott volna, aki megszokta neki élezni a késeket.

A két kislány jelenleg nevelőszülőknél van. Az asszony szerint mindketten még mindig nagyon ragaszkodnak hozzá.

– Minden alkalommal amikor láthatom őket utánam sírnak. Szeretnének újra velem lenni. Imádom a gyerekeimet, mindenkinek trauma, hogy elvették tőlem őket – mondta a bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában