elfújta a szél

2017.12.12. 09:59

Komoly károkat okozott a hétfő esti szélvihar

Nem ok nélkül adtak ki másodfokú riasztást hétfő estére a meteorológusok: az elképesztő erejű szél miatt 28 káresethez riasztották a tűzoltókat.

kemma.hu

Hétfő délutántól másodfokú figyelmeztető riasztást adott ki az OMSZ. A néhol 90 kilométer/órás sebességet elérő széllökések számos kárt okoztak a megyében: reggelig összesen 28 helyre riasztották a megyei tűzoltókat.

Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy főként Tatabányán és Oroszlányon okoztak fennakadást a kidőlt fák és a leszakadt faágak, de Nyergesújfalun, Kisbéren és Ácson is dolgoztak a tűzoltók. Volt, ahol palatetőket is elsodort a szél, Oroszlányon pedig egy emeletes tömbház tizedik emeletén feltetehetően nyitva felejtett ablak is leszakadt.

A mentési munkáltokban a hivatásosok mellett a tárkányi, a kocsi és a rédei önkéntes tűzoltók is közreműködtek. Szerencsére személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Káli Sándor figyelmezteti az autósokat, hogy – főként a kevésbé forgalmas útszakaszokon – még mindig lehetnek az úton leszakadt ágak, amik balesetveszélyesek, ezért a fokozott figyelem mellett az is fontos, hogy minden esetben értesítsék a katasztrófavédőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában