ügyészség

2018.01.16. 09:16

Bíróság elé állnak az esztergomi kiállítást tönkretevő fiatal vandálok

Keménynek érezte magát négy fiatal egy görbe este után, így hát fogták magukat, és tönkretettek egy fotókiállítást Esztergomban.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat három fiatalkorú lánnyal és egy fiúval szemben.

A négy fiatal 2017. szeptember 23-án este Esztergomban együtt szórakozott, alkoholt is ittak, majd az éjszakai órákban valamennyien a Szent Tamás hegy lépcsős feljárójához mentek, ahol az egyik helyi egyesület szabadtéri fényképkiállítása volt megtekinthető.

Az elkövetők a képeket többször megütötték és megrúgták, melyek következtében 13 darab kép kiesett a tartóoszlopból és összetört. Ezután a fiatalkorúak a képeket tartó faoszlopok közül 6 keretet kidöntöttek, majd távoztak.

Vajon mit vétettek nekik?
Forrás: police.hu

A fiatalok a képek és kereteik megrongálásával 231.643 forint kárt okoztak, továbbá a kihívóan erőszakos, közösségellenes cselekményük alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában