Elismerés

2024.05.25. 08:22

Tolvajt fogott a munkába tartó nő

Egy hős oroszlányi nő kapott elismerést a rendőröktől. Menekülő tolvajt állított meg az utcán.

Goletz-DeáK Viktória

A police.hu tájékoztatása szerint nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi, akik április 30-án délelőtt Oroszlányban, a Rákóczi úton intézték ügyüket. Egy idős hölgy a gyógyszertár előtt várakozott, amikor hirtelen mellé lépett egy férfi, lekapta válláról a táskát és elrohant vele. A tolvaj azonban nem jutott messzire.

Egy hős oroszlányi nő kapott elismerést a rendőröktől. Menekülő tolvajt állított meg az utcán.
Az oroszlányi hölgy azonnal az idős nő segítségére sietett és elgáncsolta a tolvajt
Fotó: police.hu

A sértett segítségért kiáltott, ezt hallotta meg egy arra járó nő. Meglátta a menekülő férfit és utánaeredt. Amikor utolérte a tolvajt, kigáncsolta. A tettes elesett, a lopott táskát pedig elejtette. A szemtanú magához vette a retikült és visszaadta a tulajdonosának, majd mintha mi sem történt volna, dolgozni ment.

Megállította a tolvajt

A 76 éves sértett néhány nappal később feljelentést tett a rendőrségen. Az oroszlányi rendőrök a térfigyelőkamera felvételei alapján azonosították a 16 éves elkövetőt, akit május 10-én elfogtak és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozók annak a nőnek is a nyomára bukkantak, aki az elkövető után futott és a lopott táskát visszaszerezte. Példamutató helytállását Hufnágel Ákos r. alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője május 23-án köszönte meg, egy oklevél átadásával. A főtiszt kiemelte, ritkaság az ehhez hasonló rátermettség és önzetlenség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában