Vádemelés

2024.05.22. 06:57

Mindent a magáénak érzett a visszaeső oroszlányi tolvaj +videó

Fűkasza, telefon, pia, mindent is megpróbált lopni a férfi. A visszaeső oroszlányi tolvajjal szemben most emeltek vádat.

Kemma.hu

kifosztás bűntette és lopás miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több alkalommal próbált meg eltulajdonítani termékeket oroszlányi üzletekből. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörösen visszaeső oroszlányi tolvajt ítéljék fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől.

A vádirat szerint  a férfi 2023. július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított, le nem zárt 75 ezer forint értékű fűkasszát, valamint egy 290 ezer forint értékű fűkaszát lopott el úgy, hogy azokat magához véve elsétált. A férfi a két fűkaszát értékesítette. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült. 

A férfi 2023. július 6-án az oroszlányi üzletben egy üveg 5999 forint értékű szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A  férfit tettenérték, így a sértett kára  megtérült. Az elkövető 2023. július 15-én ugyanebben az üzletben egy üveg  5999 forint értékű szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A vádlottat tettenérték, így a sértett kára megtérült.

A tolvaj más bűncselekményeket is elkövetett, így – többek között- 2023. július 13-án az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében alvó sértett mellől lopta el a 44 ezer forint értékű telefont. A sértett fülében egy vezetékes headset volt, ami be volt dugva a feje mellett lévő mobiltelefonba. Az elkövető látta a headset zsinórját, amit kihúzott a telefonból. A férfi a telefont még aznap délután 5000 forintért értékesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában