Emberölési kísérlet

2024.04.13. 08:25

Ukrán támadt ukránra: életveszélyes sebeket ejtett az áldozatán

A szúrások következtében a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek, melyek orvosi segítség hiányában a halálához is vezethettek volna. Emberölés kísérlete miatt felelhet a támadója.

Kemma.hu

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az április 12-én tartott ülésen egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki az utcán egy ismeretlen eszközzel megszúrt egy szintén ukrán állampolgárságú fiatal férfit – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A gyanúsított a Gál István lakótelepen lévő szupermarket mögötti területen találkozott össze a baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel
A gyanúsított a Gál István lakótelepen lévő szupermarket mögötti területen találkozott össze a baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel
Forrás:  Magyarország Ügyészsége


Az indítvány szerint a férfi április 7-én 20 óra 30 perc körül Tatabányán, a Gál István lakótelepen lévő szupermarket mögötti területen az élettársával sétált hazafelé, amikor egy lépcsősoron szembetalálkozott a hatfős baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel. Amikor a gyanúsított élettársa és a sértett egymás mellé értek, a vállukkal érintőlegesen egymásnak ütköztek, amelyet észlelve a gyanúsított haragra gerjedt, a kezébe vett egy szúró eszközt, és azzal három alkalommal, közepes erővel megszúrta a sértett hátát, valamint bal oldalának hónaljvonal alatti területét.

A szúrásokat követően a megsérült fiatal férfi a barátaival elmenekült a helyszínről. Ők mentőt hívtak hozzá, kórházba szállítása után pedig műteni is kellett. A szúrások eredményeképpen egy bordája eltörött, továbbá a mellüregének megnyílása miatt vérmell és légmell alakult ki nála, mely sérülések orvosi ellátás nélkül a halálához vezethettek volna.

A Tatabányai Járásbíróság az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben 1 hónapra rendelte el az ukrán állampolgárságú gyanúsított letartóztatását. Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indokolt. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a védő az ülésen nem volt jelen. A védő részére 3 nap biztosított a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában