Fejlemény

2024.04.19. 11:23

Tovább marad hűvösön a szír pénzmosó: még az alsónadrágjában is lóvé volt

A pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség ismét indítványozta a szír állampolgárságú, budapesti tartózkodási helyű férfi letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását.

Kemma.hu

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2023. október 27-én rendelte el, határidejét legutóbb 2024. április 27-ig hosszabbította meg.

Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjél megtudtuk, hogy az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi nagyszámú személy részére értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát, melyek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és gépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is. A kutatás során a nyomozó hatóság közel négyezer doboz, különböző márkájú jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi férfi a letartóztatott férfitól vásárolt. A cigaretták ellenértékének egy részét a szír férfi az előállításakor alsónadrágjába rejtette, melyet csupán a rendőrségi fogdára történő befogadásakor végrehajtott ruházat átvizsgáláskor találtak meg.

Az indítvány szerint a letartóztatás szükséges a terhelt jelenlétének büntetőeljárás során történő biztosításához és a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában