EUR

2024.04.14. 10:31

Pénzmosás Komáromtól Kínáig: 14 franciát vertek át a trükkös csalással

A szlovák cégvezető az átvert franciáktól a komáromi számlára beérkező pénzt sok részletben kínai számlákra utalta tovább. A pénzmosás bűntettében indult ügyben az április 16-i tárgyaláson a bizonyítási eljárás veszi kezdetét.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a férfi egy szlovákiai gazdasági társaság ügyvezetőjeként a komáromi bankfiókban pénzforgalmi számlákat nyitott, amelynek adatait 2020. januárjában megadta egy ismeretlen személynek, a számlához online hozzáférést  biztosított azért, hogy a számlára a céggel üzleti kapcsolatban nem álló személyek pénzösszegeket utaljanak, és onnan tovább utalják más bankszámlaszámokra, ily módon azok  eredetét elleplezzék.

A férfi mindezért jutalékban részesült. Az ismeretlen csaló pénzügyi tanácsadóként fellépve budapesti repülőtér parkolóhelyeibe történő beruházást, bérleti szerződést ajánlott fel francia állampolgároknak, akiket arra vett rá, hogy a számlára utaljanak 1300 és 50 ezer euró közötti összegeket.

Emiatt 14 sértett összesen  mintegy 90 millió forintnak megfelelő 255 ezer 560 eurót utalt a komáromi számlára, amelyből csaknem 53 millió forintnak megfelelő eurót a csaló férfi  továbbutalt 2020. május 13-június 19. között tizenhat részletben 3 különböző kínai számlára.

A szlovák cég vezetője a pénzmozgásokat figyelemmel kísérte, mobilalkalmazáson keresztül egyenleget kérdezett le, ezen kívül  2020. május 14. és július 7. között hat részletben mintegy 19 millió forint átvezetéséről rendelkezett a cég pénzforgalmi EUR számlájáról a cég HUF számlájára, amely után utóbbiról nyolc ízben összesen mintegy 19,5 millió forintot vett fel készpénzben, továbbá az EUR bankszámláról 2020. június 23. és június 26. között összesen mintegy 12 millió forintnak megfelelő 34 ezer eurót vett fel. Az így felvett pénzt átadta az ismeretlen személynek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában