Átverés

2024.04.25. 07:00

Netes csalás: kamuhirdetésekkel húzta csőbe a vevőket a nő

47 embert vágott át a hirdetéseivel a székesfehérvári nő. A netes csalások áldozata lett egy esztergomi és egy tatabányai vevő is.

Kemma.hu

Csalás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a székesfehérvári nővel szemben, aki 47 személynek okozott kárt azzal, hogy valótlan hirdetéseket tett közzé az interneten. A netes csalással egy tatabányai és esztergomi vevőnek is kárt okozott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetést, 108 ezer 930 forint vagyonelkobzást szabjon ki, valamint kötelezze a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárának megtérítésére. 

A netes csalással jutott jövedelemhez

A vádirat szerint az elkövető 2020. szeptemberétől több, mint egy éven át internetes oldalakon különböző használati tárgyakat – fúrógépeket, ruhaneműket, játékokat – hirdetett eladásra úgy, hogy azokkal nem rendelkezett, a hirdetésekhez internetről letöltött képeket használt. A nő a hirdetéseknél kitalált neveket és az internetről lementett profilképet használt azért, hogy a személyazonossága rejtve maradjon. 

A csaló a hirdetésre jelentkezőktől a megrendelt termékek vételárának, vételár előlegének, illetve esetenként a postaköltségnek az előre történő megfizetését kérte. Az áldozatok az 50 ezer forintot meg nem haladó összegeket a nő által megadott, saját nevén lévő bankszámlára átutalták. A negyvenhét sértett közül egy esztergomi nő műköröm építő csomag hirdetésére jelentkezett, 2021. március 29-én  a csomag vételáraként 11 ezer forintot átutalt a csaló bankszámlájára. Egy tatabányai férfi állványos fúrógép hirdetésére jelentkezett, 2021. november 10-én  15 ezer forintot utalt át az elkövetőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában