Garázdaság

2024.04.19. 12:13

Börtönbe kell vonulnia a férfinak, aki dühében szétverte Mindszenty szobrát

A garázdaság és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a többszörös és különös visszaeső férfival szemben. Az illető Mindszenty József szobrát is megrongálta.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a Mindszenty szobor megrongálóját 3 év fegyházbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Mindszenty szobor
Csúnyán megrongálta a férfi Mindszenty József szobrát
Forrás: ugyeszseg.hu

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövető 2022. július 17-én a hajnali órákban a komáromi köztemetőben vascsővel többször megütötte az ott lévő díszítésre szolgáló, műkőből készült Mindszenty József másolati szobrot, annak kezeit és orrát letörte. A férfi ezzel 240 ezer forint rongálási kárt okozott.

Nem csak Mindszenty-t rongálta

A férfi 2022. július 21-én hajnalban a komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtó üvegét egy kővel megdobta, ezzel azt betörte, így 146 ezer forint kárt okozott. Az elkövető ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegezését is betörte kővel, ezzel 219 ezer forint kárt okozott.

Az elkövető 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését egy ismeretlen eszközzel megdobta, így abban 357 ezer forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában