Letartóztatás

2024.04.11. 13:25

Késelés Tatabányán: mérgében majdnem halálra szurkált egy járókelőt az ukrán férfi

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta annak az ukrán állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki az utcán egy ismeretlen eszközzel megszúrt egy szintén ukrán állampolgárságú fiatal férfit. A késelés következtében a férfi majdnem életét vesztette.

Kemma.hu

Az ügyészség a letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésére tett indítványt, mert az szükséges a bizonyítás megnehezítésének, valamint a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tart, amelyen a késelés elkövetőjét meghallgatja, majd azt követően hozza meg döntését emberölési kísérlet vádjában.

Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi április 7-én 20 óra 30 perc körüli időben Tatabányán egy lakótelepen sétált hazafelé az élettársával, amikor egy lépcsősoron szembe találkozott a hat fiatalból álló baráti társaságával arra sétáló sértettel. 

Késelés lett a séta vége

Amikor az elkövető élettársa és a fiatal férfi a haladásuk során egymás mellé értek, a vállukkal érintőlegesen egymásnak ütköztek, amelyet észlelve az elkövető haragra gerjedt, a kezébe vett egy szúró eszközt, és azzal három alkalommal, közepes erővel megszúrta a másik hátát és a bal oldalának hónaljvonal alatti területét.

A szúrásokat követően a fiatal férfi a barátaival elmenekült a helyszínről, mentőt hívtak hozzá, majd a kórházban megműtötték. A szúrások következtében az áldozatnak életveszélyes sérülései keletkeztek, melyek orvosi segítség hiányában a sértett halálához is vezethettek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában