Tárgyalás

2024.04.02. 17:53

„Most meghaltok!” - fejszével fenyegetőzött, késsel sebesített a begőzölt részeg

A Tatabányai Járásbíróság április 3-án tárgyalást tart garázdaság ügyében. A vád garázdaság. A tárgyalásinapon a bizonyítási eljárás veszi kezdetét.

Kemma.hu

A vádirat szerint a garázdasággal vádolt, ittas állapotban lévő vádlott a sértettel és még egy férfivel italozott 2022. július 26-án hajnalban a sértett által bérelt lakásban. A férfi a kisebbik szobába bement, a kétszárnyas ablakot kinyitotta, majd haragjában, hogy a redőnyök leengedve voltak, azokat megütötte, melynek következtében a redőny kettészakadt.

Serial,Killer,With,Bloody,Axe garázdaság fejsze balta
A garázdasággal vádolt férfi egy fejszével hadonászott
Forrás:  Shutterstock

A másik szobában lévő sértett az illetőt a cselekménye abbahagyására szólította fel. A vádlott az ülő helyzetben lévő társához lépett, és a bal arcfelét ököllel legalább egy alkalommal megütötte, majd a beltéri ajtó üvegét kitörte, a televíziót a földre lökte, ezért a készülék képernyője megrepedt, a képernyőkeret és a tartólábak eltörtek. Ezt követően a három férfi sétálni ment, melynek során a támadó ismeretlen okból egy alkalommal ismét megütötte ököllel a másikat, majd a bal arcfelét egy éles eszközzel megvágta. Ezt követően a vádlott és a harmadik férfi a helyszínről távoztak.

Az agresszor cselekménye következtében az áldozat bal arcfelén az állkapocs felett egy 5-6 centiméter hosszú mélyebb vágott sebzés keletkezett. A sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, ugyanakkor a seb hegszövet hátrahagyásával gyógyult, amely károsodás esztétikai jellegű maradandó fogyatékosságot okozott. 

Garázdaság fejszével

Az ittas állapotú vádlott 2022. augusztus 13-án megjelent az egyik tatabányai dohányboltnál, és az épület előtt tartózkodó személyeket provokálta, trágár szavakkal illette. A vita során az egyik férfi mellkasát meglökte, amelynek következtében a férfi a földre esett. Felháborodásában az ott tartózkodó nő a támadóhoz odament és a mellkasát meglökte, mire a másik a földre lökte a hölgyet, akit aztán megfenyegetett azzal, hogy hozza a baltát és levágja a fejét, majd a dohánybolttal szemben lévő parkolóban álló gépkocsijához ment, ahová a jelenlevők követték. 

Itt egy 70 centiméteres fejszét kivett, és azzal ijesztgetés céljából a mellette állók felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok”. A nő közölte vele, hogy értesíti a rendőrséget, ezért a vádlott a fejszét letette, majd a kezébe vette a zsebében lévő tapétavágó kést, az élét kicsit kitolta, és azzal az egyik férfi nyaka irányába vágott. A sértett a kezét a feje elé tette védekezés céljából, aminek következtében a jobb csuklóját sebezte meg, mely sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, de alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában