Előkészítő ülés

2024.02.21. 06:06

Sebhelyesarcút csinált áldozatából, fejszével is fenyegetőzött az agresszív férfi

A tatabányai bíróságon február 21-én, szerdán tárgyalják annak a vádlottnak az ügyét, aki

Kemma.hu

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott a sértettel és még egy férfivel iszogatott 2022.július 26-án hajnalban a sértett által bérelt lakásban. A vádlott bement a kisebbik szobába, a kétszárnyas ablakot kinyitotta, majd amiatti haragjában, hogy a redőnyök le voltak engedve, azokat megütötte. A redőny ettől kettészakadt.

A másik szobában lévő sértett szólt a vádlottat. hogy hagyja abba, amit csinál. A vádlott ekkor az ülő helyzetben lévő sértetthez lépett, és a bal arcfelét ököllel legalább egy alkalommal megütötte, majd a beltéri ajtó üvegét kitörte, a televíziót a földre lökte, ezért a
készülék képernyője megrepedt, a képernyőkeret és a tartólábak eltörtek.

Később a 3 férfi sétálni ment, de a vádlott ott sem bírt magával: a sértett bal arcfelét ismeretlen okból ököllel megütötte, majd a bal arcfelét egy éles eszközzel megvágta, majd a harmadik férfival együtt távozott a helyszínről.

A vádlott cselekménye következtében a sértett bal arcfelén az állkapocs felett egy 5-6 centi hosszú mélyebb vágott sebzés keletkezett. A sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, ugyanakkor a seb hegszövet hátrahagyásával gyógyult, amely károsodás esztétikai jellegű maradandó fogyatékosságot okozott. 

Az ittas állapotú vádlott 2022. augusztus 13-án megjelent a tatabányai dohányboltnál, és az épület előtt tartózkodó személyeket provokálta, trágár szavakkal illette. A vita során a vádlott az egyik férfi mellkasát meglökte, amelynek következtében a férfi a földre esett, majd felállt. Emiatti felháborodásában az ott tartózkodó nő a vádlotthoz odament és a mellkasát meglökte, ezért a vádlott a nő vállát meglökte, melynek hatására a nő elesett.

A vádlott ekkor a nőt félelemkeltés céljából megfenyegette azzal, hogy hozza a baltát és levágja a fejét, majd a dohánybolttal szemben lévő parkolóban álló személygépkocsijához ment, ahová a jelenlevők követték. A vádlott a személygépkocsiból egy 70 centi hosszú fejszét kivett, és azzal ijesztgetés céljából a mellette állók felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy

most meghaltok.

A nő közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, ezért a vádlott a fejszét letette, majd a kezébe vette a zsebében lévő tapétavágó kést, az élét kicsit kitolta, és azzal az egyik férfi nyaka irányába vágott. A sértett a kezét a feje elé tette védekezés céljából, aminek következtében a vádlott a sértett jobb csuklóját megsebezte, mely sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, de alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A február 21-i előkészítő ülésre az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában