Ittas vezetés

2024.03.20. 07:42

Részegen vezette kocsiját egyenesen a Dunába

A legfrissebb információk szerint a nő whiskyt fogyasztott közvetlenül a vezetés előtt. Ezután részegen ült volán mögé, majd letért az útról, letarolt több táblát is, majd a Dunában kötött ki.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki részegen vezette autóját, majd a Dunába gurult.

A részegen volán mögé ült hölgy több táblát is letarot, míg végül a Dunában kötött ki
A részegen volán mögé ült hölgy több táblát is letarot, míg végül a Dunában kötött ki
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a nő 2023. december 28-án késő délután Esztergomban szeszes italt (whiskyt) fogyasztott, majd innen 18 óra után autóval indult el, Esztergom lakott területén és a 10-es számú főúton – Tata irányába közlekedve – ittas állapotban vezette az autót.

Komoly következményei lettek a részegen vezetésnek

Ennek során 18 óra 35 perc körüli időpontban Neszmély térségében a sofőr egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát jármű felett, a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, ahol egy optikai terelőtáblának, majd egy vasúti átjárót előjelző táblának ütközött, ezt követően a füves lejtőn lehaladva, a Duna árterében, a vízbe gurult. A sofőr a közúti baleset során nem sérült meg, azonban az általa vezetett gépjármű és a közlekedési táblák is megrongálódtak, utóbbiakban 64.151 forint összegű kár keletkezett.

Majd' 65 ezer forintnyi kár keletkezett a részeges vezetésnek köszönhetően
Majd' 65 ezer forintnyi kár keletkezett a részeges vezetésnek köszönhetően
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában