Drogos

2024.03.22. 08:10

Metamfetaminnal aludt az autójában, rendőrök ébresztették álmából

Kábítószer birtoklás bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a visszaeső bűnözővel szemben. A férfi a gépkocsiban aludt, amikor őt a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonva felébresztették, és tőle metamfetamin kábítószert foglaltak le.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 4 év 6 hó fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a lefoglalt kábítószert – köztük a metamfetamin tartalmú fecskendőt – elkobozta. Az ügyész a szabadságvesztés súlyosításáért, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

metamfetamin, drog, kábítószer
A lefoglalt metamfetamin egy fecskendőben
Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 30-át megelőzően amfetamin és metamfetamin fecskendőket szerzett, amelynek egy részét elfogyasztotta, az el nem fogyasztott anyagot magánál tartotta. Az elkövető 2021. augusztus 30-án Komáromban, egy parkolóban az általa használt kocsiban aludt, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták. Az intézkedés közben az egyenruhások lefoglalták a férfi által még el nem fogyasztott, fecskendőben tartott metamfetamint.

Az elkövető ezután, 2021. december 12-ét megelőzően is szerzett kábítószert, marihuánát és metamfetamint, amelyből fogyasztott, az el nem fogyasztott anyagot magánál tartotta. A férfi 2021. december 12-én Kapuváron tartózkodott, amikor a rendőrjárőrök igazoltatták. Ekkor a rendőrök a férfi kabátja zsebéből foglaltak le kábítószert.

A lefoglalt összes kábítószer mennyisége több, mint háromszorosan haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát. A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában