Tárgyalás

2024.03.13. 12:22

Csúnyán megverték társukat a parkban, majd még ki is fosztották az áldozatot

Az Esztergomi Járásbíróság március 14-én második előkészítő ülést tart a fosztogató férfi ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű I. rendű vádlottat börtönbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a vádlottak, valamint a sértett 2023. február 20-án 17 óra körül, Esztergomban egy parkos területen tartózkodtak. Az I. rendű vádlott ittas állapotban összeszólalkozott a szintén ittas elszenvedővel, akit a férfi több alkalommal megütött az arcán, fején, majd miután a földre került, tovább bántalmazta őt, ököllel ütötte a fejét és több alkalommal belerúgott. 

Megverték, majd mindenét elvették

A támadó még akkor is folytatta a sértett bántalmazását, amikor a férfi a földön már mozdulatlan volt és vérzett. A II. rendű vádlott eközben a közelben várakozott. A bántalmazás következtében a pórul járt illető csonttöréssel járó 8 napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el. 

Az I. rendű vádlott a bántalmazás után a földön fekvő zsebeit átkutatta, onnan egy doboz cigarettát és egy kulcscsomót vett el, amit ekkor a már mellette álló társának adott át, aki ezeket a tárgyakat a táskájába tette. Ezt követően mindketten elhagyták a bűncselekmény helyszínét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában