Előkészítő ülés

2024.02.20. 06:08

Megverték és kifosztották társukat a parkban, ez várhat a két férfire

Az Esztergomi Járásbíróságon tartanak előkészítő ülést két férfi ügyében. Parkban megverték, majd kifosztották áldozatukat.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 20-án előkészítő ülést tartanak kifosztás miatt annak a két férfinak az ügyében, akik Esztergomban egy parkban vertek meg és fosztották ki társukat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű I. rendű vádlottat börtönbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

Megverték, majd mindenét elvették

A vádirat szerint a vádlottak, valamint a bántalmazott férfi 2023. február 20-án 17 óra körüli időben, Esztergomban egy parkos területen tartózkodtak. Az I. rendű vádlott ittas állapotban összeszólalkozott a szintén ittas állapotban lévő sértettel. A támadó több alkalommal megütötte a sértett arcát, fejét, majd a földre kerülve tovább bántalmazta, ököllel ütötte a fejét és több alkalommal belerúgott. A férfi még akkor is folytatta a bántalmazást, amikor áldozata a földön már mozdulatlan volt és vérzett. A támadó társa eközben a közelben várakozott. A bántalmazás következtében a sértett csonttöréssel járó 8 napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett. 

Az I. rendű vádlott a bántalmazás után a földön fekvő férfi zsebeit átkutatta, onnan egy doboz cigarettát és egy kulcscsomót vett el, amit ekkor a már mellette álló társának adott át, aki ezeket a tárgyakat a táskájába tette. Ezt követően mindketten elhagyták a bűncselekmény helyszínét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában