Elterelés

2024.01.25. 06:12

Kezet csókolt az idős néninek - társai meg kirabolták a komáromi buszmegállóban

A csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak és nőnek, akik egy idős nőtől a buszmegállóban vették el annak értékeit.

Kemma.hu

Az indítvány szerint, és mint azt dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője közölte, a három elkövető január 21-én a komáromi buszmegállóban felfigyelt a padon ülő 76 éves nőre. A két férfi a nénihez ment, beszélgetést kezdeményeztek vele, megdicsérték a külsejét, az egyik férfi még kezet is csókolt neki.

Miközben a két férfi elterelte az idős hölgy figyelmét, társuk, egy nő, odaült a néni padra tett táskája mellé, és kivette belőle a sértett 25 ezer forint értékű mobiltelefonját, a 12 ezer forint értékű pénztárcáját, benne a személyes irataival, valamint 40 ezer forint készpénzt. A nő a zsákmányt a ruházatába rejtette.

A néni nem vette észre a lopást, ezért felszállt a buszra, míg a trió gyalogosan távozott a bűncselekmény helyszínéről.

A Komáromi Járásbíróság a január 24-én tartott ülésen csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt 1-1 hónapra rendelte el a 3 gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a gyanúsítottak eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. A védők az ülésen nem voltak jelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában