Csempészet

2024.03.12. 09:35

Horror az M1-esen: vaskoporsóban csempészett embereket a lefülelt sofőr

Hátborzongató módon akart két bangladesi férfit az országon átcsempészni egy román sofőr. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópályáról kísérték le a horror csempész autóját.

Kemma.hu

Az instabil ülések és az eltérő színű autókárpit árulta el a bolgár honosságú járművet a pénzügyőröknek. Az M1-es autópályán, a Concó pihenőhelyen vizsgálták át a gépkocsit, amikor kiderült a turpisság. Az épített alváz alá egy horrorba illő, kétméteres fém kalodát hegesztettek, amely szinte a földet súrolta. 

Horror, embercsempész
Ilyen horror körülmények között akart embert csempészni
Forrás: NAV

Az alapos szemle közben a járőrök kivették az autó üléseit, ami alól előkerült az üreg bejárata. A „vaskoporsóban” két férfi feküdt összepréselve. A NAV egyenruhásai a csempészt azonnal megbilincselték és értesítették a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

A horrorügy vége

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” átadták a rendőrség embereinek. A magukat bangladesi állampolgárnak valló férfiak a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

Horror, embercsempész, csempészet
Két bangladesi férfi lapult a koporsóban
Forrás: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában