Lopás

2024.03.19. 11:09

Feljelentés után az idővel is megbirkóztak a rendőrök

Lopás miatt indultak akcióba a tatabányai rendőrök. A feljelentés után az egyenruhások az idővel is versenyt futottak, de végül ők győztek.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Tatabányai Rendőrkapitányságra érkezett a feljelentés, amely szerint március 4-én egy fiatal lány fülhallgatóját ellopták az Oroszlány és Bicske között közlekedő személyvonatról. Szerencsére a lány telefonja és a fülhallgató tokja egy applikáció révén összeköttetésben volt. A füles tulajdonosa helyadatokat kapott a telefonjára, amikor a füles tokját kinyitották.

A feljelentés után sikeres akció végén örülhetett a fülhallgató tulajdonosa
A feljelentés után sikeres akció végén örülhetett a fülhallgató tulajdonosa
Forrás: police.hu

A feljelentés után gyorsan kellett cselekedni

A lány megadta az utolsó helyadatot, majd a Tatabányai Rendőrkapitányság Szabálysértési Előkészítő Csoport munkatársai kimentek az utolsó rögzített címre. Szó szerint versenyt futottak már az idővel, mert a készülék töltöttségi szintje már nagyon alacsony volt. A rendőröket egy telephelyre vezették a koordináták, ahol átvizsgálták a helyiségeket.

A lány a rendőrök kérésére az applikáción keresztül folyamatos keresést indított a füles tokjára, amely sípolni kezdett. Az egyenruhások követték a jelzést, majd a telephely biztonsági őrségének épületébe jutottak, ahol egy öltözőszekrényben találták rá az ellopott tárgyra. Az 58 éves tatabányai tolvajt hamar sikerült azonosítani, vele szemben tulajdon elleni lopás miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A sikeres akció után Borsodi Szilvia rendőr törzszászlós visszaadta az ellopott fülhallgatót a jogos tulajdonosának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában