Erőszak

2024.03.27. 14:34

Ítélet született a szexuális erőszaktevő ügyében, aki volt párját bántalmazta

A Tatabányai Járásbíróságon ítélet született annak a férfinak a tárgyalásán, aki otthonában tört rá volt élettárására, és szörnyű dolgokra kényszerítette a nőt.

Kemma.hu

A szexuális erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet  az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint, és mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a nő 2020. májusában szakított élettársával, aki ezt nem tudta elfogadni. 2020. július 18-án este a nő lakásának ajtaján dörömbölt, majd lekapcsolta a villanyórát és amikor az ajtót nyitott, azt benyomva bejutott a lakásba.

A nő a hálószobába menekülve megpróbálta telefonon értesíteni a rendőrséget, amit a férfi úgy akadályozott meg, hogy hátulról a nyakánál kézzel átkulcsolva az ágyra lökte őt, majd ráfeküdt. Fojtogatni kezdte, aki kapálózni kezdett, és a dulakodás során a földre kerültek, ahol a férfi legalább két alkalommal megütötte őt, majd levetkőzött.

A nő ekkor megpróbált kiszaladni a szobából, de támadója visszalökte az ágyra, majd megfenyegette, hogy vagy megerőszakolja, vagy megöli őt. Mivel az nő kiabálni próbált, befogta a száját és több alkalommal arcon ütötte. A bántalmazástól a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülések kialakulásának is volt reális lehetősége.

A férfi az ütlegelését abbahagyta, és arra kényszerítette, hogy a nemi szervét a szájába vegye. A bántalmazás hatására a sértett ennek eleget tett, és az erőszakoló vele egy-két percig szexuális cselekményt végzett.

Ezt követően a sértett védekezésként megütötte a volt párját, amitől annak a szája vérezni kezdett, ezért kiment a fürdőszobába. A nő ezt kihasználva kiszaladt a szobából, de elcsúszott, a férfi ekkor hajánál fogva visszahúzta az ágyra. A sértett ekkor kérlelni és nyugtatni próbálta őt, mire a vádlott elengedte, így ki tudott menekülni a lakásból. A férfi keresni kezdte, miután nem találta meg, távozott a helyszínről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában