Lopás

2024.03.07. 16:46

Bankautomata és a peches helyzet: ott maradt a sok pénz, a következő ügyfél lenyúlta

Peches volt az a nő, aki Tatabányán vett fel pénzt automatából, de azt a helyszínen felejtette. A bankautomata kiadta az összeget, a következő férfi eltette.

Kemma.hu

Nem gyakori, de többször előfordult már, hogy valaki pénzt vett fel a bankautomatából, a kártyáját sikeresen eltette, azonban a készpénzt a helyszínen felejtette. Egy nő 2023 november 8-án vett fel pénzt egy tatabányai automatából. Az bankautomata ugyan kiadta a pénzt, de azt ottfelejtette. Pechjére az utána következő férfi a pénzt nem adta vissza, hanem eltette, számolt be róla a rendőrség.

A bankautomata jól végezte a dolgát, a pénz mégis ott maradt
A bankautomata jól végezte a dolgát, a pénz mégis ott maradt
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A bankautomata kiadta a pénzt, de ott maradt

A károsult nő csupán egy óra múlva vette észre azt, hogy nincs meg a pénze. Egyből feljelentést tett, majd a tatabányai rendőrök azonosították az elkövetőt. Az 54 éves helyi P. S. a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését beismerte. 

A közelmúltban hasonlóan járt a 70 éves János bácsi Tatabányán. 150 ezer forintot felejtett az automatában. A következő ügyfél megtalálta a pénzt, de ő nem eltette, az idős úr szerencséjére, hanem leadta a rendőrségen.  

A hasonló esetek elkerülése és a biztonságos pénzfelvétel érdekében fontos tanácsokat osztottak meg:

  • Ha jelentősebb összeget szeretnénk felvenni, főként ügyfélfogadási időben, a bankfiókban, vagy családtagunk kíséretében tegyük!
  • A felvett pénzt úgy tegyük el táskánkba, vagy belső zsebünkbe, hogy az ne legyen könnyen hozzáférhető. Legyünk figyelmesek a bankautomatánál, de viselkedjünk természetesen!
  • Részesítsük előnyben a bankkártyás vásárlást a készpénzfelvétellel szemben! Amennyiben pénzt veszünk fel, lehetőleg csak akkora összeget, amekkorára valóban szükségünk van!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában