Felelnie kell érte

2024.02.05. 07:05

Videón az ütközés: egy életre megnyomorította a másik motorost Héreg és Bajna között

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás s férfi ellen. A bukósisakján lévő menetrögzítő kamera felvételt készített az egész ütközésről.

Kemma.hu

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki 2022. augusztus 14-én motorkerékpárt vezetett az 1119. számú úton Héreg felől Bajna irányába. A férfi egy útkanyarulatban, az adott útszakaszra megengedett 50 kilométer/óra, ráadásul a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 kilométer/óra helyett 85-90-re gyorsított, majd fékezni kezdett.

A hirtelen fékezéstől a férfi motorja „felegyenesedett”, letért az út vonalvezetésének megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon és mintegy 65-70 kilométer/óra közötti sebességgel nekiütközött az ellentétes irányú forgalmi sávban, szemből érkező másik motorosnak.

Az ütközést az azt okozó motoros bukósisakján lévő kamera rögzítette. Mint az a felvételen is látszik, a szembejövő motoros az ütközést nem tudta elkerülni, motorkerékpárja az út menti árokba csapódott.

A balesetet észlelve egy harmadik motoros fékezni kezdett, ám emiatt az egyensúlyát vesztette, és a motorkerékpár bal oldalára dőlve felborult. A  sértett a balesetben nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, kialakult állapota maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az elkövetőnek is nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A harmadik motoros nem sérült.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában