Csalás

2024.02.18. 12:36

Temetésből és autóeladásból csinált milliós bizniszt a gátlástalan kamukirály

A férfi édesanyja kamutemetésével, autószereléssel és autóvásárlással is pénzt csalt ki áldozataitól. Ügyében a bizonyítási eljárás a Tatabányai Járásbíróság hétfőre kitűzött tárgyalásán folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2019. decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, hogy annak sérült autóját megjavíttatja. Ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől. Azonban, mint arról korábban beszámoltunk, a férfinak valójában nem állt szándékában a jármű megjavíttatása. Az átvett pénzt ehelyett elköltötte. 

A kamukirály később ismét pénzszűkébe került, ezért azt állította ugyanannak a házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt, így temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A házaspár nőtagja a pénzt 2020. januárban át is adta a férfinak, akinek viszont nem volt sem lehetősége, sem szándéka a kölcsönkért összeg visszafizetésére. A könnyen jött pénzt megint a saját megélhetésére fordította, ezután a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A vádlott nem érte be ennyivel, 2020. júliusában megismerkedett egy oroszlányi nővel, aki autót szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy a jármű megvásárlását intézi, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot tett abból a célból, hogy a vádlott a nála való tartózkodása során a jármű vételárát onnan kivehesse, a személygépkocsi vételárát ezen összegből teljesítse.

A férfi 2020. szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett és elköltött. 2020. szeptember végére a borítékban csupán 50 ezer forint maradt, ezért a férfinak már nem állt módjában az általa ígért járművet megvásárolni, mert az ahhoz szükséges további 550 ezer forintot jogtalanul eltulajdonította.

A csalással vádolt férfi február 19-én áll újra bíróság elé. A hétfői tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában