Fejlemények

2023.09.15. 06:55

Több mint félmillióval nyúlta le a férfi az oroszlányi nőt, aki befogadta

A csaló ügyében még sokáig nem várható ítélet, a szövevényes ügyben további tárgyalásokra kerül sor, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a hétfői tárgyaláson nem született eredmény, így tovább folytatódik az ügye annak a férfinak, aki a vádirat szerint autó vásárlásra csalt ki pénzt több embertől is. 

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2019 decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, a későbbi sértettnek, hogy a sérült kocsiját megjavíttatja, ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől. A vádlottnak azonban esze ágában sem volt a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt elköltötte.

A vádlott ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A pénzt megkapta, majd magára elköltötte. 

A férfi mindezeken felül 2020 júliusában megismerkedett egy oroszlányi asszonnyal, sőt, egy ideig nála is tartózkodott. A nő gépkocsit szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. Kapott is hatszázezer forintot a nőtől, hogy intézze a vásárlást. Persze nem ez történt. A borítékban átvett pénzt apránként elköltötte szeptemberig, amíg a nőnél lakott. Ötvenezer forint maradt csak meg belőle. A kocsivásárlás természetesen ugrott így.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában