Tárgyalás

2023.09.09. 14:30

300 ezer forintért "temette el" a saját anyját a csaló - Szombathelyig vezettek a szálak

A csaló ügyében tárgyalásra kerül sor, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság vádirata szerint a férfi 2019. decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, hogy a sérült kocsiját megjavíttatja, ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől. A vádlottnak azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt elköltötte. 

A férfi ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A sértett nő a pénzt 2020. januárban átadta a férfinak, akinek nem volt lehetősége és szándéka sem a kölcsönkért összeg visszafizetése, azt saját megélhetésére fordította, majd a sértettek számára elérhetetlenné vált. 

Az illető 2020. júliusában megismerkedett az oroszlányi nővel, aki gépkocsit szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte neki, hogy a jármű megvásárlását intézi, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot tett abból a célból, hogy a vádlott a nála való tartózkodása során a jármű vételárát onnan kivehesse, a személygépkocsi vételárát ezen összegből teljesítse. 

A férfi 2020. szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett és elköltött. 2020. szeptember végére a borítékban 50 ezer forint maradt, ezért a férfinak már nem állt módjában az általa ígért járművet megvásárolni, mert az ahhoz szükséges további 550 ezer forintot jogtalanul eltulajdonította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában